19 Ocak 2013 Cumartesi

Batu'm

Canım oğlum, Senin adını Batu koyduk biz. Güçlü, kuvvetli ol diye. Ne olur bu hastalığı hemen atlat. Atlat ki annen kahrından ölmesin...

Bugün yine hastaneye gittik. İki seans daha hava verdiler ve eve  de nebülizatör alın, evde de uygulayın. Cuma günü de kontrole gelin dedi doktor. Bronşiyolit'miş hastalığın adı. Gripten sonra olurmuş. bronşitin daha ufak versiyonuymuş.Fakat, işin ilginci  Arda  Batu grip geçirmedi. Tabi burun tıkanıklığı grip sayılmazsa....

Birden fazla doktora gitmek de iyi mi kötü mü onu da bilemedim ya. Göztepe'deki Metin Bey'in verdiği ilaçları bıraktırdı doktorumuz. Zaten mutoksit balgam sökücü prospektüsünde yazılı tüm yan etkileri yaptı. Arda Batu'nun poposu pişik oldu. kaç gündür geçmiyor. Deri reaksiyonu da yan etkiler arasında var. Bir de bu bebek bu ilaçlarla haftalarca iyileşemez dedi. Zaten Arda'nın öksürüğü iyice arttı. Boğazı daha da tahriş oldu ve sesi kısıldı. Ağlarken sesi çıkmıyor yavrumun.

Zaten ilaç kullanmaya şiddetle karşı olan bir insanım. Özellikle bebeğimde bunları kullanmaya karşıyım. Ama doktor hafife alma, kullan deyince yapacak birşey yok. Bu konudaki çekincelerimi Metin Bey'e iletmeme rağmen, kullanmam konusunda ısrar etti daha kötü olabilir sonra antibiyotik kullanmak zorunda kalırsın dedi. Yapacak birşey yoktu. Ben de kullanayım dedim. Tabi kullanmadan önce kendi doktorumuza da danıştım. o da Mutoksit'i kullanmayın. gerek yok dedi. Nitekim de pişik yapan o ilaçmış.

Şu anda doktor Peditus şurup verdi. Bununla birlikte evde nebulizatör ve bol bol serum fizyolojik kullan dedi.  15 güne anca toparlanırmış.



Canım bebegim bir an önce sağlığıa kavuş. Eskisi gibi yuvarlanalım yatakta. seni gıdığından öpünce ağzını açıp gül, agı buguuu vuuu seslerini çıkar. yüzmeye devam edelim. Yine herkes oğlumun yüzüşüne hayran kalsın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder